Sådan laver du en hjemmeside i WordPress uden at kode

Man af os, der vil starten blog, stiller sig selv spørgsmålet ”Hvordan laver man en hjemmeside uden at kunne kode?”. Men fortvivl ikke. Der findes i dag en lang række værktøjer og viden, som kan hjælpe dig med at lave den hjemmeside, som du eller din virksomhed har drømt om.

I dette blogindlæg vil vi hjælpe dig til at komme i gang med din egen WordPress blog uden at du behøver at kode en linje.

Do It Yourselves (DIY) hjemmesidebyggere

De senere år er det blevet lettere at lave sin egen blog uden at kode en linje. Grunden til, at det er blevet lettere at lave en hjemmeside uden at kode en linje er, at der er kommet en masse gør det selv (eller DIY) hjemmesidebyggere, som har gjort det lettere at bygge sin egen hjemmeside.

Betyder det så, at man slipper for alle de frustrationer, som tidligere var en fast bestanddel af det at lave en hjemmeside? Nej, nok ikke – tålmodighed er en dyd. Men det er blevet meget lettere.

I det følgende vil vi give dig en introduktion til hvilke instrumenter, som du kan bruge for at undgå at kode i forbindelse med oprettelsen af din nye hjemmeside. Når du har fundet programmerne, skal du følge programmernes manualer og 1-2-3, så er du klar til at gå i gang.  

one.com har en hjemmesidebygger alle kan bruge

One.com tilbyder den bedste og mest brugervenlige website builder på markedet. Med deres intuitive platform kan du nemt og hurtigt skabe en professionel hjemmeside, selv hvis du ikke har nogen erfaring med kodning. Tjenesten er så enkel at bruge, at du kan have en fuldt fungerende hjemmeside oppe og køre på blot én time. Derudover er omkostningerne forbundet med One.com utroligt lave, hvilket gør det til en økonomisk overkommelig løsning for både private og små virksomheder.

En af de mest imponerende funktioner ved One.com er deres døgnet rundt support. Uanset hvornår du støder på et problem, kan du altid få hjælp fra deres venlige og kompetente supportteam, som står klar til at assistere dig 24/7. Dette sikrer, at du aldrig er alene, hvis der skulle opstå tekniske udfordringer.

For at gøre deres tilbud endnu mere attraktivt, tilbyder One.com en rabatkode, som giver dig hele 75% rabat på dine køb. Brug blot rabatkoden, når du tilmelder dig, og nyd de store besparelser samtidig med, at du får adgang til en af de bedste website builders til rådighed. Gør dine drømme om en flot og funktionel hjemmeside til virkelighed med One.com.

Sådan laver du en hjemmeside uden at kunne kode

Selvom du ikke er kodningsekspert eller kan kode overhovedet, så kan du i dag lave en WordPress hjemmeside. Det du skal bruge er en række værktøjer, som afhjælper de sværeste delelementer af at lave en hjemmeside.

Hvad er WordPress.org?

Hvad er WordPress?

Inden vi starter på at lave en WordPress hjemmeside, er det vel en god ide, at give en kort introduktion til dem, der ikke kender WordPress i forvejen.

WordPress er verdens største hjemmesideplatform. Omkring 30 % af alle hjemmesider er lavet i WordPress CMS (Forkortelse for et Content Management System). Et CMS er på dansk et indholdsstyringssystem.

Med WordPress har du den platform, som du skal bruge, til at styre din hjemmeside. I WordPress CMS kan indsætte tekst, billeder, en menu etc.

Kort sagt er WordPress dit instrumentbræt eller Dashboard, hvorfra du kan styre din hjemmeside.

Hvem står bag WordPress?

WordPress blev lavet af Matt Mullenweg og hans firma Automattic. WordPress er et open-source-software, og det er 100 % gratis at bruge WordPress. Med WordPress er det muligt at bygge din hjemmeside, som ændrer i den, som du har lyst til. Alt hvad du behøver for at komme i gang med at lave en hjemmeside, er et domæne og et webhotel/ hosting.

Husk at WordPress.org og WordPress.com ikke er det samme. WordPress.org er open-source, mens WordPress.com er et kommercielt firma. Du skal vælge WordPress.org for gratis software.

Hvilket Domæne og webhotel skal du vælge?

Hvis du vil lave en hjemmeside med et .dk domæne skal du benytte et webhotel, der tilbyder danske domæner. Der er mange udbydere af .dk domæner at vælge imellem. De største webhoteller, der tilbyder danske hjemmesider er Simply.com (tidligere UnoEurope) og one.com, men der findes et væld af forskellige udbydere.

Find domæne internationalt

Hvis du vil have et .com, .net, .org, .Edu eller et .IO domæne, anbefaler vi, at du bruger en af de internationale webhotel firmaer som DreamHost eller Bluehost. De internationale udbydere giver ofte større value-for-money end .dk domæner.

Kan man lave en hjemmeside gratis, hvis man ikke kan kode?

WordPress.org er glimrende til at lave gratis hjemmesider, softwaren koster ikke noget, og der findes tusindvis af plugins, programmer, til at opbygge din hjemmeside. Alt kan findes gratis på WordPress.org. Produkterne er pirat-versioner eller andet ulovligt men lagt gratis ud af udviklere og virksomheder.

Den gratis software findes typisk også i en betalt version, en ”pro” version, men den kun nødvendig, hvis dine ambitioner til hjemmesiden er meget høje. Ud over mere avancerede features er den store fordel ved en ”pro” version, at der følger support med til købet.

En WordPress hjemmesiden kan således laves helt gratis.

Webhotel og domæne koster

Men husk at du skal have et domænenavn og et webhotel, for at kunne bygge en hjemmeside og webhoteller af den fornødne kvalitet er desværre IKKE gratis.

Der findes internationale webhosting firmaer så som Dreamhost og Bluehost, der giver gratis domæner væk det første år, men det er langt fra alle.

Sådan opretter du en hjemmeside uden kodning

Sådan opretter du en hjemmeside uden kodning

Der er mange forskellige måder, at oprette en hjemmeside uden at skrive så meget som en linje kode. At vælge den rigtige måde til at oprette hjemmesiden afhænger af webstedets formål og hvor kompleks den skal være.

Overordnet er der to måder, hvorpå du kan oprette din hjemmeside på uden at kode – gør det selv (DIY) eller at lade en ekstern webdesigner lave din hjemmeside. DIY er naturligvis gratis, mens det naturligvis koster penge, at outsource opgaven.  

Gør det selv (DIY) – hvis du vælger at bygge hjemmesiden selv, og bør du bruge en hjemmesidebygger som Elementor eller Elegant Themes til at lave din hjemmeside.

Outsourcing – hvis du vælger at outsource hele, eller dele af oprettelse og design af din hjemmeside, skal du finde en ekstern af den fornødne kvalitet, til at løse opgaven.

Gør det selv hjemmesideværktøjer

Gør det selv hjemmesideværktøjer

Der findes hundredevis af hjemmesidebygningsværktøjer, som du kan bruge til din hjemmeside. Mange af disse WordPress hjemmesidebygningsværktøjer er gode, og de kan hjælpe dig med at bygge en visuelt strålende hjemmeside.

Her er en håndplukket samling af nogle af de bedste og mest populære hjemmesideværktøjer, der hjælper brugerne med at skabe en hjemmeside i WordPress helt uden, at du skal kode så meget som en linje.

Nedenstående værktøjer er gratis på WordPress.org, hvis dine behov er til de mere komplicerede løsninger, skal du dog vælge en pro version. ”Pro” programmer koster typisk mellem et par og hundrede dollars, men der findes også værktøjer, der koster et månedligt fees på et par hundrede dollars. 

Foruden de særligt WordPress egnede værktøjer, Elementor og Divi Themes findes der en række andre glimrende hjemmesidebyggerværktøjer, som er værk at nævne:

Wix – Cloud baseret hjemmesidebygger

Wix.com er en cloud-basered hjemmesidebygger, med hvilken du kan bygge din hjemmeside. Wix har udviklet en AI-baseret assistent, hjælper dig med at komme i gang, og som kan besvare på dine spørgsmål efterhånden som de opstår.

Wix editor hjælper dig med at finde den skabelon, det look og de features, som du gerne vil have.

Med Wix editor kan du vælge en skabelon til din hjemmeside med allerede fastlagte features. Du kan også vælge, at bygge en unik skabelon til dig selv.

Wix er en udmærketglimrende løsning til din nye hjemmeside.  

Shopify gratis hjemmeside?

Shopify – brugervenlig handelsplatform til din næste shop

Shopify er et eksempel på, at det er muligt at lave en kompliceret hjemmeside uden at have forstand på at kode overhovedet. En online-shop er en relativt kompleks hjemmeside, men med Shopify er det relativt overkommenligt at lave sin egen butik.

Shopify er meget brugervenlig og brugere helt uden kendskab til HTML og CSS, kan skabe en fantastisk butik uden at kunne kode en linje.

Shopify hjælper dig ydermere med at administrere din shops lager og betalinger. Shopify har gjort opbyggelsen af online shopping lettere.

Shopify tilbyder en gratis prøveperiode.

Google Sites – god integrering af Google produkter

Google sites er ikke en decideret hjemmesidebygger på samme måde som Elementor, Divi/ Elegant Themes, Wix eller Shopify er det, dertil er funktioner og udvalget af temaer simpelthen for begrænset.

Google Sites er ikke den bedste løsning til at opbygge en blog eller en online shop.

Google Sites er til gengæld et glimrende værktøj i forhold til, at integrere Google produkter til din nye hjemmeside. Derfor bør Google Sites være inde i dine overvejelser, når du laver en hjemmeside. Google Sites er også glimrende til at dele dokumenter som regneark etc..

Google Sites er gratis, og vi anbefaler det til begyndere, der er villige til at lære, hvordan man opretter en hjemmeside.

Outsourcing af hjemmeside design

Outsourcing af hjemmeside

For nogle er det simpelthen for omfattende at sætte sig ind i, hvordan man laver en hjemmeside. At hyre et designbureau eller freelancere til at lave din hjemmeside.

Fordelene ved at outsource er driftsikkerhed, og at man undgår begynderfejl.

Udfordringen derimod er budget. Designbureauer er sjældent billige, og i de tidlige stadier af din nye forretning, er det ofte ønskværdigt at spare, der hvor man kan.

Om du laver hjemmesiden selv, eller outsourcer opgaven er en afvejning af, hvor dine/ jeres ressourcer er bedst brugt.

Lav din egen hjemmeside – outsourcing modeller

Der findes forskellige måder at outsource på. Lad os gennemgå fire af de mest almindelige outsourcing modeller for små/ mindre hjemmesider:

Hyr et designbureau til at lave hjemmesiden (Det er dyrt)

Hvis du/ I har tilstrækkeligt med ressourcer kan I vælge at hyre et designbureau til at lave hjemmesiden. Fordelen er, at I har mulighed for at ringe til dem, hvis der er behov for det.

Med introduktionen af WordPress hjemmesidebyggere, er det blevet tydeligt, at designbureauer ofte tager sig godt betalt for deres services.

Hybrid model (prisen er middel, sikkerhed middel)

Denne model er blevet mere populær med hjemmesidebyggernes indtog. Med en hybridmodel bygger du selv på hjemmesiden, men lader et designbureau eller en freelancer ordne de elementer, som du ikke kan finde ud af selv.  

Upwork lav hjemmeside

Freelancer (Pris lav, Sikkerhed under middel)

Du kan også vælge at hyre en freelancer til at lave din hjemmeside. De helt store freelance-platforme er Fiverr og Upwork. Det er primært freelancere fra tredjeverdenslande og amerikanere, der udbyder deres services på freelance-platformene.

Superb Themes find freelancer

Lad et bureau finde freelanceren (Pris lav, sikkerhed middel)

Den billigste outsourcing model er freelancers og især programmører fra tredjeverdenslande. Det skal dog understreges, at disse programmøres kundskabet ofte er lige så god som programmører fra den vestlige verdens.

Udfordringerne med at finde de rigtige hjemmesidebyggere på en freelance-platform er svært. Det er dog muligt, at få en ide om, hvad de enkelte programmører kan på baggrund af deres ranking på freelance-platformene. Rankingen af freelancere bygger på anmeldelser fra tidligere kunder.

Ikke desto mindre kan det være svært at finde en god hjemmesidedesigner, og vi anbefaler, at man finder et bureau, der kan være mellemled mellem hjemmesidebyggeren og dig. SuperbThemes er indenfor dette område.

WP Buffs - få WordPress support til din hjemmeside

WordPress Support

Når din hjemmeside er færdig og på nettet, kan der opstå problemer. Vi foreslår at du, når du har råd, hyrer et WordPress support bureau til løbende support og sikkerhed.

WP Buffs er vel verdens største WordPress support- og vedligeholdelses service til WordPress, deres support er dog kun på engelsk.

Fremadstormende SuperbThemes Maintenance en anden mulighed. De har dansksproget support til korte spørgsmål.

Kan jeg lave en hjemmeside uden at kunne kode?

Ja, de senere år er det blevet let at lave en hjemmeside uden kodning. Man skal bruge en page builder. Den største på markedet er Elementor, som findes i en gratis version.

Hvor kan jeg få support til min hjemmeside?

Der findes en række forskellige WordPress support sider på nettet. De fleste som er til at betale er amerikanske. WP Buffs er sandsynligvis den største udbyder at WordPress support services.

Hvem kan lave en hjemmeside billigt?

Det billigste er, at lave hjemmesiden selv. Hvis dette ikke er en mulighed, så kan du hyre en freelancer på UpWork eller andre lignende tjenester.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *