Hvordan køber man en hjemmeside? Her er dine muligheder

køb hjemmeside, køb website

I denne artikel tager vi dig med ombord på, hvordan man køber en hjemmeside i 2022. Når man begiver sig ud i at købe en hjemmeside, kan det godt virke en anelse uoverskueligt at starte med. Du tænker sikkert også over, hvordan man overhovedet starter en hjemmeside? Vi tager dig igennem alt, hvad du skal vide, så du er klædt godt på til at gå i gang. Hvis du ikke kan overskue at lære at programmere selv – køb en hjemmeside! Hvis du alligevel er klar til at prøve kræfter med programmering er der også nogle tips, som du med fordel kan bruge her!

Køb en hjemmeside på en af to måder!

Hvis du ikke orker besværet med at lære at lave en hjemmeside, er der heldigvis råd for det. Overordnet er der to måder at købe hjemmesider på.

Den første er nok den billigste.

Køb en hjemmeside på Flippa

Køb en færdig hjemmeside, og gør den til din egen

Den mest enkle måde få en hjemmeside på er nok ved at købe en billig hjemmeside på nettet på en af de store platforme som Flippa eller SEDO, og gøre den til sin egen.

Fordele:

Billig løsning.

alt er afstemt og virker

kræver minimal indsats.

Ulemper:

Domænennavnet er bestemt i forvejen eller meget svært at ændre.

Det er dyrere at købe et en .dk hjemmeside, da markedet ikke er så stort.

Hvis du ikke er tilfreds med hjemmesidens design, kan det være besværligt at ændre det.

Få et bureau til at lave din hjemmeside!

Du kan også købe en hjemmeside ved at lade et bureau hjælpe dig med at lave den. Der er mange forskellige bureauer derude, så det er bare at undersøge markedet.

Fordele:

Du bestemmer selv alt ned til mindste detalje.

Hjælp til ændringer er kun et klik væk

Ulemper:

Dyrt

Kan kræve mange møder og tunge beslutninger.

En UpWork hjemmeside

Hvis du gerne vil have en specialt designet hjemmeside, men kan ikke betale for et bureau, kan du hyre en freelance på UpWork eller Fiverr. De fleste freelancere, der laver hjemmesider til en billig pris, kommer fra Østen. Der findes mange gode freelancere derude men også mange dårlige.

Fordele:

Billigt

En unik hjemmeside

Ulemper:

Det er svært at finde en god freelancer, der tilbyder en god pris, og som du kan indlede et tæt samarbejde med på trods af afstande.

For dig, der vil gøre det selv

Er du gør det selv typen? Så kan du lave hjemmesiden selv. Fordelen er, at det bliver billigere, og at du lærer et nyt håndværk. Her er nogle tips til, hvordan du kommer i gang.

Domæne

Som noget af det allerførste, skal du have et domæne. Et domæne er navnet på din hjemmeside, såsom eksempel.dk. Når du skal vælge dit hjemmesidenavn, er det en god idé at vælge noget der er så tæt på det du tilbyder som muligt.

Sælger du eksempelvis biler, skal du nok ikke regne med at kunne købe domænet biler.dk. Det ord er yderst bredt, hvilket også vil sige at konkurrencen er høj. Lad os antage at du sælger amerikanske biler, er vi nu snævret lidt mere ind på det du rent faktisk sælger. Her er sandsynligheden større for at få amerikanskebiler.dk eller amerikanerbiler.dk. Ja, begge er taget, men vi tænker du er med på pointen.

Ved at være specifik omkring dit navn på domænet, bliver det også nemmere for dig i forhold til markedsføring og søgemaskineoptimering. Hvis du føler, at du snævrer dig for meget ind, har du altid mulighed for at købe et domæne som er lidt bredere, og redirect til din oprindelige hjemmeside. Vær dog opmærksom på, at du nok kommer til at betale en god portion penge, hvis du skal have domæner, der rækker over et bredere spektrum. Du kan købe en hjemmeside via et webhotel.

Webhotel

Når du skal købe en hjemmeside, skal du også have det man kalder for hosting. Du har sikkert hørt om et webhotel, som er der hvor man hoster hjemmesider. Uden et webhotel, vil din hjemmeside ikke kunne blive fundet online. Et webhotel er en online server, hvor din hjemmeside og dens indhold ligger på.

Der findes utrolig mange forskellige webhoteller verden over. Du bør derfor undersøge, hvilke behov du har. Når du vil købe en hjemmeside, skal du tænke på, hvad din hjemmeside skal kunne. Det kan for eksempel være, at din hjemmeside er en webshop, en blog eller andet. Her skal du så gøre op med dig selv om du eksempelvis skal have ubegrænset plads til at starte din hjemmeside eller om du også skal have en e-mail konto tilknyttet til din hjemmeside. Du kan læse mere om webhoteller og hosting her.

WordPress

Nu skal vi til det lidt mere underholdende. Når du køber en hjemmeside, skal din hjemmeside også have et styresystem, medmindre du vil kode hver en detalje fra bunden. WordPress er en fremragende software, der gør det muligt at skabe en hjemmeside uden de store kompetencer i kodning og programmering.

WordPress kan du få ganske gratis. Når du har oprettet en profil på WordPress.com, og nu er i besiddelse af WordPress, er det egentligt bare at komme i gang. Efter dette trin, kan du vælge et tema. Vi anbefaler enten Divi eller Astra, som er to yderst populære temaer verden over. Når du har valgt et tema, kan du nu begive dig ud i plugins. Plugins er med til at gøre det hele meget nemmere for dig, når du skal skabe din hjemmeside. Der er stort set ingen grænser for, hvad du kan finde af plugins til WordPress. Vi vil anbefale dig, at du benytter dig af Asset CleanUp Pro, der optræder som en page speed booster for din hjemmeside. Pluginet fjerner alle overflødige kodningsfiler, som ikke bruges til noget længere.

Det gør, at din hastighed bliver optimeret gevaldigt.

Det er både godt for din Google-ranking og dine besøgende, som ikke behøver at vente på en langsom hjemmeside. Hvis din hjemmeside er langsom, er der stor sandsynlighed for at dine besøgende hopper tilbage på Google og finder noget andet. Det kalder man også for en bounce rate.

Design

Det sidste vi skal igennem i denne artikel er selve designet af din hjemmeside. Når du køber en hjemmeside, er der selvfølgelig mange ting der følger med. Designdelen kan nemlig også godt koste nogle penge. Her tager vi dig igennem, hvordan du kan designe din hjemmeside gratis og også, hvordan du kan gøre det, hvis du har et lille budget til det.

Som nævnt tidligere skal du have fat i et tema. Det gør det hele meget lettere at designe din hjemmeside med sådan et. Divi og Astra og som sagt gode valg begge to. Du kan også downloade Elementor Pro, som er et supersmart værktøj, der arbejder sammen med WordPress og de forskellige temaer. Elementor er brugt af flere millioner hjemmesider, og er det man kalder et page builder værktøj. Med Elementor kan du trække og slippe elementer lige der, hvor du ønsker de skal placeres. Det kan være lige fra widgets, knapper, figurer, billeder, tekst og meget mere.

Med alle disse metoder og teknikker, kan du trygt købe en hjemmeside, og samtidig komme rigtig godt i gang med den. Du skal nok regne med at lægge nogle arbejdstimer i det, da det kræver lidt tid at blive rigtig komfortabel med. Det er dog ikke raketvidenskab, så du vil hurtig fornemme fremskridt i processen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *