Webhoteller til WordPress

webhotel wordpress

WordPress er et af de mest populære og anvendte content management systemer (CMS) verden over. Med sådan en popularitet, følger også en masse forskellige webhoteller, der tilbyder billig webhosting til WordPress websites. Det er derfor vigtigt, at du ikke tager det første du støder på i jagten på hosting af din hjemmeside. Der findes rent faktisk webhoteller, som udelukkende tilbyder hosting til WordPress websites. Det er overraskende nok ikke alle webhoteller, som kan hoste hjemmesider, der er skabt i WordPress

Krav til webhoteller for at kunne drive WordPress websites

Som beskrevet i introen, så er det ikke alle webhoteller, der kan køre WordPress hjemmesider. Det er yderligt mærkværdigt i betragtning af, hvor mange millioner hjemmesider, der er drevet af WordPress. Du kan derfor risikere at ramme et webhotel, som ikke understøtter WordPress. Vi vil fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du bør spørge det pågældende webhotel om, hvis du er i tvivl om, at de kan klare at drive dit WordPress website. Hvis webhoteller opfylder kravene, kan du trygt vælge det pågældende webhotel.

 • PHP & MySQL
  WordPress anvender programmeringssproget PHP og systemsoftwaren MySQL. Det er derfor vigtigt, at det pågældende webhotel understøtter disse to. WordPress er skrevet i PHP og MySQL er en database, hvor alle WordPress hjemmesider er opbevaret. Derfor skal der selvfølgelig også være mulighed for at oprette en MySQL database på det webhotel du ønsker at benytte til dit WordPress website. Der findes nogle versionskrav som webhotellet skal opfylde, hvis de understøtter PHP & MySQL. Disse krav kan du finde her på WordPress.org.
 • HTTPS (valgfrit)
  Det anbefales fra WordPress, at din hjemmeside er understøttet af HTTPS. Derfor skal webhotellet gøre det samme. HTTPS er et SSL-certifikat, som er starten af din URL. De hjemmesider som kun hedder http og ikke https, bliver ikke anerkendte som sikrer hjemmesider. Heller ikke for Google, hvilke vil påvirke din Googlerangering i en negativ retning. Dette er dog kun en anbefaling og er altså ikke et krav. Men både på kort og lang sigt, vil det altså påvirke din onlineposition negativt. Derfor anbefaler vi, at du opfatter dette punkt som et krav. Alle nye websites bør blive lanceret som https, da det er den nye globale standart.
 • Gratis SSL-beskyttelse (valgfri)
  Vi vil anbefale, at du går efter webhoteller til WordPress, som tilbyder gratis SSL-certifikat. Det gør det hele meget nemmere for dig, både på kort og lang sigt. Det er som sagt vigtigt, at din hjemmesider hedder https, og altså ikke blot http. Hvis et webhotel tilbyder gratis SSL-beskyttelse, vil du automatisk kunne lancere din hjemmeside i sikker tilstand, altså i https. Dette punkt er udelukkende for dig, der vil spare besværet, tiden og pengene. Alle tre ting, som vi tænker du vægter højt.
 • Telefonsupport (valgfri)
  Det er desværre ikke så ofte, at man falder over webhoteller til WordPress i Danmark, som tilbyder telefonsupport. Det er dog en utrolig brugbart og fint krav at stille til sit webhotel. Nogle gange kan det ske, at et website går ned midlertidigt på grund af et lille problem med serveren. Det gør det hele meget nemmere, hvis du blot kan ringe til dem, i stedet for at sende en mail. Opfylder webhotellet alle andre krav, kan en chatsupport være det næstbedste.
 • Domæner (valgfri)
  Underligt nok findes der webhoteller, som ikke tilbyder et domæne med i deres webhosting. Vi anbefaler, at du vælger et webhotel, som minimum har 1 domæne inkluderet. Nogle tilbyder flere end et, hvilket er smart og praktisk til dig, som ønsker at have flere websites under samme domæne.
 • Pladskrav (valgfri)
  Det er ret sjældent, at dette skaber problemer. Mange webhoteller tilbyder en ganske fin mængde plads som ofte er nok til almindelige hjemmesiders behov. Indeholder din hjemmeside mange billeder og videoer, skal du være ekstra opmærksom på udbuddet af plads fra webhotellet. Hvis dit webhotel til dit WordPress website tilbyder minimum 5 GB plads, så er du ganske fint stillet. Du skal trods alt forholdsvis mange billeder og videoer for at nå grænsen på de 5 GB.
 • Trafik (valgfri)
  Dette punkt er også et ganske fornuftigt punkt at gå igennem, når du skal evaluere dit kommende webhotel til WordPress. Et webhotel skal helst tilbyde ubegrænset trafik. Det er heldigvis ikke så ofte, at du støder ind i hjemmesider, der ikke tilbyder ubegrænset trafik.

Læs også: Billigste webhotel i 2022.

Følger du disse krav og råd, får du med sikkerhed et rigtig godt WordPress webhotel til dit website. Der findes desværre en del webhoteller, som godt kan skabe flere problemer end højst antaget. Derfor bør du være grundig i din research på disse forskellige hosting-services. Når du har udset dig nogle gode muligheder, vil vi anbefale, at du tager dem en tur forbi YouTube, da du der kan finde mange gode anmeldelser af dem. På den måde, kan du stort set være stensikker på, at du rent faktisk får fat i noget ordentligt og et webhotel du bliver glad for.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *