Mange er af den overbevisning, at man skal have erfaring eller kendskab til kodning og programmering for at lave et professionelt hjemmesidedesign i WordPress. Med alt den nye teknologi, inden for hjemmesidedesign, kan du lave din egen hjemmeside uden nogen former for programmering eller kodning. I denne artikel tager vi dig igennem de essentielle ting du bør vide for at lave et flot hjemmesidedesign i WordPress.
Læs også: Sådan laver du en gratis hjemmeside.
Trin for trin til, hvordan du bygger og designer din hjemmeside
Det smarte ved det hele er, at du ikke behøver at være en webudvikler eller vide, hvordan du koder for at være i stand til at kode en professionelt website, som vil tage dine kunder og/eller besøgende med storm. Denne artikel bliver en kort og simpel tutorial med de allervigtigste aspekter, så du kan komme hurtigt i gang og se at der sker noget.
Hosting
Først og fremmest skal du have nogen til at hoste din hjemmeside. Der findes en masse forskellige webhoteller, som tilbyder fremragende hosting til overkommelige priser. Hosting er ikke noget der vælter budgettet, da du som oftest kan finde priser fra 99,- om året. Dog skal du være opmærksom på ikke at vælge for billigt. Nogle webhoteller kan sløve dit website eller give en 501 fejl, som gør det umuligt for besøgende at besøge din hjemmeside. Du kan om ikke så længe læse vores anmeldelse af webhoteller, hvor vi gennemgår de bedste webhoteller med de bedste servere, service og support.
WordPress
Næste stop er selveste WordPress. WordPress er open source. Open source-software er computersoftware, der er udgivet under en licens, hvor indehaveren af ophavsretten giver brugerne rettigheder til at bruge, studere, ændre og distribuere softwaren og dens kildekode til enhver og til ethvert formål.
Når du har fået hosting på plads, kan du nu oprette en WordPress konto. En smart måde at tilgå dit websites kontrolpanel i WordPress på, er at indtaste dit domænenavn i søgefeltet på browseren efterfulgt af wp-admin. Så eksempel.dk/wp-admin. Der kommer du direkte til der, hvor du kan logge ind med dit brugernavn og kodeord. Når dit domæne er købt, og du nu har en WordPress konto vil dine besøgende møde en ”coming soon” landingsside, hvis de forsøger at tilgå din hjemmeside. Når du er klar til at din hjemmeside bliver tilgængelig for offentligheden, skal du gå til kontrolpanelet, hvor du launche din hjemmeside.
Udseende
Ja, nu bliver det spændende, for nu skal vi til selve dit hjemmesidedesign i WordPress. Dit website behøver nødvendigvis ikke at være launchet til offentligheden for, at du kan gå i gang med at designe din hjemmeside. Når du befinder dig i kontrolpanelet (Dashboard), skal du scrolle ned til der, hvor du ser fanen ”Udseende” (Appearance) som du skal klikke på.
Her har du en række muligheder for at vælge et tema til dit hjemmesidedesign i WordPress. Et tema en slags skabelon for, hvordan din hjemmeside kan se ud. Det mest populære tema er Divi WordPress Theme. Hvis du eksempelvis vælger Divi, skal du downloade temaet. Dernæst skal du aktivere det før du kan designe din hjemmeside.
Landingssider
Når du har installeret dit WordPress tema, skal du nu til at lave landingssiderne på din hjemmeside. En landingsside er eksempelvis en side såsom blog, kontakt, om, produkter, services osv. Når du skal lave en landingsside, skal du klikke på ”sider” (pages) i venstre side af WordPress. Vælg ”Alle Sider” (All Pages), hvor du kan se et overblik over din landingssider. Det tema du har valgt, vil ofte lave et par landingssider til dig, som du vil kunne se i denne menu. Når du skal designe din hjemmeside i WordPress, kan du gøre brug af de landingssider som den selv har lavet, eller blot slette dem og lave nogle nye selv. Vælg menupunktet ”Tilføj Ny” (Add New) for at tilføje en ny landingsside.
Vi vil klart anbefale, at du starter med at lave din forside allerførst. Det vil hurtigere gøre det muligt for folk at finde din side, og det bliver nemmere for dig, når du skal linke siderne sammen. Det er vigtigt at alle dine landingssider er linket til dit domæne. Hvis du misser at linke en af dine landingssider med en anden landingsside, vil det blive til en ”Orphan Page”, hvilket betyder, at den ikke hænger sammen med noget på dit domæne.
Det var et lille sidespring, så tilbage på sporet. Lav gerne en liste i hånden eller i et dokument, hvor du skriver ned, hvilke landingssider du gerne vil have på din hjemmeside. Opret alle siderne og navngiv dem, så du har et overblik over dem under fanen ”sider” (pages). Afhængigt af, hvilke tema du vælger til dit website, så vil du se et overblik på skabelonsiden over dine landingssider. Når du laver din forside, vil dine landingssider komme op i headeren på din hjemmeside.
Drag And Drop
Når du har valg de landingssider du ønsker, er det faktisk bare at komme i gang med dit hjemmesidedesign i WordPress. Hvis du eksempelvis har Divi WordPress Theme, får du også en page builder. Det er en smart drag and drop feature, hvor du blot skal klikke på det element som du gerne vil have og trække det der til, hvor du gerne vil have elementet placeret.
Plugins
Plugins er smarte softwaremoduler, som er skræddersyet til at kunne specielle foretage specielle handlinger, som ville kræve kodningserfaring, hvis man skulle undvære dem.
Modulerne gør det smart, let og overskueligt at håndterer din hjemmeside. For at se et overblik over tilgængelige plugins og installerede plugins, skal du gå til fanen ”Plugins”.
Lad os se på, hvordan vi tilføjer et plugin til din hjemmeside.
Klik på ”Tilføj Nyt” (Add New) og du nu kan se et overblik over tilgængelige plugins.
Et yderst brugbart plugin er Elementor, som giver WordPress drag & drop egenskaber. Det har både en gratisversion og en proversion. Dette plugin har over 5 millioner aktive installationer. Det er helt klart værd at se nærmere på. Ønsker du at få fat på Elementor, skal du skive ”Elementor” i søgefeltet i plugins fanen. Herfra kan du downloade, installere og bruge pluginnet med det samme. Elementor eller Divi gør det utrolig nemt at lave dit hjemmesidedesign i WordPress. Du kan se meget mere om brugbare plugins på vores partnerside Superbthemes.com.
Vi laver yderligere uddybende guides i løbet af de kommende måneder, hvor du kan læse meget mere om de små detaljer i, hvordan man designer en hjemmeside i WordPress. Skriv endelig til os om, hvad du ønsker vi skal lave en guide til.